DIPLOMA AND CERTIFICATE COURSES UNDER UGC RECOGNISED UNIVERSITY



Q. 1) Is it recognized by Medical Council of India (MCI) ?

Ans :- As it is recognized by UGC Approved University, so it accepted by all Quarter’s.


Q. 2) Can I do practice in other states ?

Ans :- Yes, you can do practice in anywhere in the world.


Q. 3) Can I write the degree in my pad ?

Ans :- Yes.


Q. 4) Shall I get PNDT after completion of the course ?

Ans :- Yes.


Q. 5) Is twenty days of practical training classes are sufficient for the certificate or diploma courses? If it is not clearified in twenty days, than shall be the classes are extended for few more days?

Ans :- By twenty days of practical classes, you will get a knowledge by which you can start doing USG. If you want to do more, it could be arranged by paying an amount of Rs. 10,000/- per month.


Q. 6) How many books will you provide ? Is there anything else except books for study materials?

Ans :- We shall provide one book. Sometimes we provide CD also.


PG COURSES UNDER FOREIGN UNIVERSITY



Q. 1) Will I get stipend in my Clinical training period ?

Ans :- Some Hospitals provide stipend some do not. It will depend in which Hospital you will do clinical practice.


Q. 2) Can I apply for Government job after completing the course ?

Ans :- Yes, you can apply.